Thuis
Ons team
Boekhuis
Winkel
Leescafé
Petitcafé
Laatste nieuws
Activiteiten
Agenda
Webwinkel
Young Adult
Woordoord
Boeken
Activiteiten
Nieuws
Papeterie
Scholen
Voor school
Activiteiten
Nieuws
Contact
Account
Winkelmandje

Winnaar Boekhandelsprijs 2021

Wij zijn licht ven Gerda Blees!

Winnaar Boekhandelsprijs 2021 en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2021!

Over de prijs:
De Nederlandse Boekhandelsprijs is een literatuurprijs die sinds 2015 jaarlijks wordt toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk. De prijs is geen jury- of publieksprijs, maar een verkiezing onder de boekverkopers van Nederland, die elke dag met boeken bezig zijn.

De prijs is bestemd voor een werk dat in de ogen van de boekverkopers meer aandacht verdient. Er zijn geen genomineerden, er kan gekozen worden uit alle oorspronkelijk in het Nederlands uitgegeven boeken die zijn verschenen in het afgelopen jaar. Iedereen die in een boekhandel werkt kan zijn of haar favoriete boek voordragen.

Over het boek:

Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden.
Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden. Wie is er schuldig? En heeft de woongroep nog een toekomst?
Wij zijn licht is een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven.

Openingstijden

Maandag    gesloten
Dinsdag    09.00 - 17.30 uur
Woensdag    09.00 - 17.30 uur
Donderdag    09.00 - 17.30 uur
Vrijdag    09.00 - 17.30 uur
Zaterdag    09.30 - 17.00 uur
Zondag    gesloten

Volg ons

Aanmelden nieuwsbrief

Algemene voorwaarden   |   Privacyverklaring   |   Disclaimer   |   Postul.Art